Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1,2 kg
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser naciowy 1 łodyga
sól do smaku
bulion 1 kostka
lód 4 liście
tymianek 0,5 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w cieście francuskim

Schab opłukać , osuszyć , natrzeć solą , pieprzem , posmarować olejem , włozyć do brytfanny, podlać szklanką bulionu. Piec 40 min. Łodygę selera pokroić w kostkę , świeży tymianek posiekać . Upieczony schab lekko ostudzić. Z rozmrożonego ciasta francuskiego odciąc 1/3 , na pozostałym rozlożyć liście sałaty , posypać tymiankiem i pokrojoną łodygą selera . Ułożyć mięso , brzegi ciasta unieść i zlepić nad mięsem . Żółtko rozmącić z solą i pieprzem i posmarować ciasto . Zapiekać 20 min. w tem. 220st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 01.05.2011 14:09
pomysłowe
magical66 11.01.2011 19:37
smaczny
iza15 10.01.2011 22:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak