Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona barania wątóbka

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 3 szt
bazylia do smaku
majeranek do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
natka pietuszki do dekoracji
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
wątróbka 1 (barania)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona barania wątóbka

Wątrobę obrać z błon i pokroić na małe kostki i obsmażyć na oleju,odstawić z ognia idoprawić solą ,pieprzem i skropić sokiem z cytyny,posypać posiekaną bazylią i majerankiem,dusić około 20 min.Podawać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak