Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
por 2 szt
pieczarki 1\\2 kg
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki pieczarkowe

Ponadto:
papilotki
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki podsmażyć bez soli - nie mieszać zbyt często by nie puściły soku. Gdy będą skwierczeć to znaczy ze są gotowe. Przełożyć do miseczki., pora pokroić w krążki ale tylko białą cześć i jasno zieloną - również podsmażyć na oliwie i wymieszać z pieczarkami. Jajka roztrzepać w osobnej misce doprawić sola i pieprzem. Kokilki wyłożyć do blaszki do muffin, następnie powykładać wymieszane pieczarki z porem i zalewać rozbełtanymi jajkami. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 30 minut do zrumienienia. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak