Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z wędzonką

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dkg
cebula
czosnek 4 ząbki
oliwa 1/2 szk
włoszczyzna 1/2 kg
cytryna
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 2 szkl
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z wędzonką

Fasolę namoczyć dzień w czesnieji ugotować do miekkosci dodając gałązke oregano.Czosnek posiekać,paprykę ,cebulę i włoszczyznę pokroić w kostkęi poddusić na odrobinie oliwy.Połączyć warzywa z fasolą i z boczkiem i gotować około 20 min.Na koniec gotowania dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 07.04.2012 11:00
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak