Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone gęsie udka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęsie udka 3
mąki 1,5 dag
gęsi tłuszcz
głowka kapusty 1
jabłka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone gęsie udka

Udka umyć pod bieżącą, chłodną wodą i pokroić mięso na małe kawałki. Posolić, oprószyć mąką i majerankiem. Włozyć do rondla i polać niewielką ilością wody. Gotować pod przykryciem. Kapustę poszatkować. Dodać do miękkiego mięsa i razem gotować. Zetrzeć jabłka. Dodać do mięsa i chwilę poddusić. Stopiony tłuszcz gęsi wymieszać z łyżką mąki i dodać do potrawy. Wymieszać, podawać na gorąco.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 03.03.2011 14:55
apetyczne
malenkaaa_85 06.06.2010 09:08
mniam:)
borys 27.05.2010 08:10
Brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak