Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowa salsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 1 szt
pomarańcza 1 szt
mandarynki 6 szt
sok z cytryny 1 szt
chili 1 szt
papryka czerwona 1/8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowa salsa

Ananasa przekroić na pół, jedną z połówek obrać, drugą wydrążyć. (Można zastąpić ananasem z puszki)
Miąższ z obu połówek pokroić w drobną kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomarańcze i mandarynki obrać (także z białych skórek i błonek), pokroić w kosteczkę i wymieszać z ananasem i papryką. Polać sokiem z cytryny. Dodać mniej więcej 1/4 łyżeczki zmiażdżonej papryczki chili (według uznania).
Jeśli korzystaliśmy z ananasa, sos możemy podawać w wydrążonej połówce :)
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.05.2012 21:16
fajny pomysł
andzia123 14.04.2012 19:12
pycha
motomaniak 16.05.2011 10:25
pycha
Mala 06.04.2011 16:03
świetny pomysł zwłaszcza z tym ananasem jako salaterka
jolaxa 29.01.2011 18:01
pycha
jolaxa 20.01.2011 20:51
mniam
MAŁGORZATA108 09.01.2011 17:25
Dla mnie rewelacja.
suzana 09.01.2011 16:45
Dziękuję. Zdjęcia robił Narzeczony :)
Sylwia88 09.01.2011 16:43
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak