Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z gotowaną masą serową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 20 dag
żółtko jajek 3 szt
śmietana 2 łyżki
aromat waniliowy 1/4 łyzeczki
cukier puder 1/2 szklanki
margaryna 20 dag
jajko 2 szt
mleko 1/2 szklanki
budyń waniliowy 2 szt
cukier kryształ 1/2 szklanki
rodzynki 3 łyżki
serek homogenizowany 80 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z gotowaną masą serową

Na stolnicę wsypać mąkę, dokładnie posiekać z masłem, dodać cukier puder, aromat waniliowy, żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować ciasto i wylepić foremki babeczek. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.
Margarynę rozpuścić, dodać cukier kryształ, serek homogenizowany i ciągle mieszając gotować około 10 minut. Ściągnąć z ognia, dodać rozmieszane jajka, wymieszać. Następnie wlać budyń wymieszany z mlekiem, zagotować, ucierać do ostudzenia.
Babeczki napełniać masą, wierzch obsypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.11.2013 12:25
pięknie wyglądają
ONY_za_kare 14.11.2013 12:07
pyszne babeczki
Motorek 12.11.2012 11:36
smaczne
Grażyna13 19.10.2012 19:25
Pycha :)
Mariusz10 15.04.2011 23:22
ale bym takie zjadł!
IlonaAlbertos 22.02.2011 22:30
Muszę wypróbować Twój przepis, zapowiada się smakowicie :)
Iwona51
Iwona51 21.01.2011 16:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak