Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe ciasto z kaszy manny

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło kostka
cukier puder 1/3/4 szkl
jajko 7 szt
kasza manna szklanka
mączka migdałowa szklanka
pomarańcze bez pestek 5 szt
cytryny 2 szt
woda 3 łyżki
cynamon Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe ciasto z kaszy manny

Blaszkeę posmarować masłem i obsypać bułką tartą,cukier puder rozpuścić w maśle na jednolitą masę,gdy wystygnie wbijać kolejno żółtka i ucierać mikserem.Dodać kaszę mannę,mąkę migdałową oraz sok z pomaranczy i sokz 1 cytryny.Wszystko razem zmieszać.Następnie ubić pianę z białek na sztywno i połączyć z resztą masy.Piec w foremce około godz.Z cukru i trzech łyżek wody i cynamonu ugotować syrop,dodać sok z cytryny.Gdy ciasto wystygnie polać gorącym syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak