Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony - na grzybowo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
olej do smażenia
sos borowikowy 1 sztuka
ryż 2 porcje
borowiki 15 dag
camembert 2 (o smaku grzybów leśnych)

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony - na grzybowo

Camembert panierujemy w roztrzepanym jajku i biłce tartej dwukrotnie. Grzyby kroimy w plasterki, podsmażamy na margarynie. Sos rozpuszczamy w wodzie, zalewamy grzyby, gotujemy aż sos zgęstnieje.
Camembert smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podajemy na ryżu polane sosem.
Pychotka! Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 06.03.2012 22:03
ale to musi być pyszna!!
ZEWA 22.05.2011 11:35
pycha
patusia 12.05.2011 21:40
Uwielbiam smażony camembert :)
beatkaa153 03.02.2011 11:26
świetnie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak