Zupa gulaszowa.

Zupa gulaszowa.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • pomidor

    3 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • kapusta kiszona

    20 dag
  • ziemniak

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • chili

    do smaku
  • mąka

    wg.uznania
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • bulion

    1 kostka
  • papryka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Mięso umyć pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni,dodać cebulę pokrojoną w dużą kostkę,oprószyć mąką,dodać koncentrat pomidorowy chwilę poddusić i przełożyć do garnka.
Wlać gorącą wodę w takiej ilości by przykryć mięso - dusić.
W tym czasie sparzyć pomidory,obrać ze skórki,grubo pokroić ,włożyć do garnka.
Paprykę oczyścić,pokroić w dużą kostkę również dołożyć do zupy.
3 małe ziemniaczki obrać i pokroić jak małe frytki,włozyć do zupy i gotować aż mięso będzie miękkie.
Na koniec dodać posiekaną kapustę kiszoną - zagotować i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Zupę doprawiamy przyprawami - musi mieć ostry wyrazizty smak i nie może być rzadka.Gdyby pierwszy raz wyszła zbyt rzadka nalezy ją zagęścić mąką.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

21.01.2014 21:15
apetyczna zupka

Grażyna13

19.12.2013 12:37
bardzo lubię :)

Ada-Gaba

22.11.2013 06:59
pyszna i rozgrzewająca

alaaa

29.05.2013 22:08
bardzo apetyczna

Wafelek2601

21.11.2012 09:03
Taką zupkę każdy lubi

Wacław

19.09.2012 09:51
pycha ,moje smaki :)

Piotr24

25.03.2012 20:01
pyszna jest ta zupka:)

caroline1983

19.03.2012 21:43
apetyczna zupka :)

Goya

07.12.2011 13:18
super

anemon

07.10.2011 07:28
Odpowiednia zupa na jesienne szarugi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat