Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w folii z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 20 dkg
sok cytrynowy 1 łyżeczka
sos rybny 1 łyżeczka
kalarepa 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kiełki sojowe 10 dkg
chińskie grzbyki suszone 4 sztuki
dymki 1 sztuka
olej słonecznikowy 1 łyżeczka
imbir kawałek
chili kawałek
sok pomidorowy 3 łyżki
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w folii z jarzynami

Wymieszać sok cytrynowy i sos rybny, zalać tym fileta i zostawić 1/2 godziny w lodówce. Grzyby namoczyć. Rybę piec w folii aluminiowej przez 15 minut w temp. 225 stopni. Marchew, kalarepę i grzyby kroimy w cienkie paski. Ugotować w osolonej wodzie. Dymkę zeszklić na oleju, dodać sok pomidorowy, utarty imbir i rozdrobnione chili, chwilę gotować, dodać ocet. Podawać rybę posypaną jarzynami i polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 25.12.2011 21:15
Taką rybkę to ja chętnie - byle tylko nie było ości.
Seba 13.09.2011 10:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak