Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak womowy 30%

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jakja 10 sztuk
cukier trzcunowy 100 gram
wódka 500 (40%)

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak womowy 30%

Oddzielamy żółtka od białek. Białka wyrzucamy a jajka ubijamy z cukrem.

Cukier trzcinowy ma wspaniały aromat. Można użyć zwykłego, będzie trochę mniej aromatyczne, ale tez pyszne.

Po dokładnym ubiciu mikserem cukru z żółtkami dolewamy wódkę.

Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed każdym podaniem zmieszać.

Ja lubię z dużą ilością lodu...

Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 18.12.2011 14:41
nie dla mnie
iknkirke 07.01.2011 09:15
wypróbuję przepis
Marcin46
Marcin46 23.05.2010 17:20
Przepraszam za błąd w nazwie. Ajerkonjak DOMOWY oczywiście!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak