Ajerkoniak womowy 30%

Ajerkoniak womowy 30%

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jakja

    10 sztuk
  • cukier trzcunowy

    100 gram
  • wódka

    500 (40%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. Białka wyrzucamy a jajka ubijamy z cukrem.

Cukier trzcinowy ma wspaniały aromat. Można użyć zwykłego, będzie trochę mniej aromatyczne, ale tez pyszne.

Po dokładnym ubiciu mikserem cukru z żółtkami dolewamy wódkę.

Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed każdym podaniem zmieszać.

Ja lubię z dużą ilością lodu...

Pycha.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

18.12.2011 14:41
nie dla mnie

iknkirke

07.01.2011 09:15
wypróbuję przepis

Marcin46

23.05.2010 17:20
Przepraszam za błąd w nazwie. Ajerkonjak DOMOWY oczywiście!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat