Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z arbuzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1 kg.
cukier puder 3 łyżki
sok z cytryny
melisa kilka gałązek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z arbuzem

z miąższu arbuza wykroić kulki ok.20szt.odłożyć usunąć pestki i pokroić w kostkęwłożyć do garnka wlać litr wody dodać cukier i sok i skórkę z cytryny i gotować 10min.wystudzić i przetrzec do mniejszego garnka,żelatynę rozpuścić i wlać do soku w garnku i podgrzać ,jak galaretka zacznie tęzeć to wylać do salaterek do połowy wysokościi włożyć kulki arbuza,dodać listki melisy i odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.09.2013 20:27
świetny deser
Angelika10 11.07.2012 07:43
super
Grazyna0211 02.05.2011 12:40
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak