Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z szynką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 woreczek
szynka 5 dag
pieczarki 5 sztuk
margaryna do smażenia 1 łyżka
wrzątek 300 ml
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z szynką i pieczarkami

Pieczarki kroimy w półplasterki, szynkę w paski. Przygotowujemy bulion
Na głębokiej patelni rozpuszczamy margarynę dodajemy pieczarki i szynkę smązymy na mocnym ogniu 3 minuty, następnie dodajemy ryż, podsmażamy, jaż ryż zacznie się rumienić zalewamy danie bulionem i dusimy pod przykryciem do wyparowania wody.
Pyszne jednogarnkowe danie! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.06.2011 00:08
Musi smakować wyśmienicie.
ilka_86 05.06.2011 09:38
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak