Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 litry
szczaw 25 dkg
ziemniaki 80 dkg
kiełbasa 20 dkg
gęsta śmietana 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
zielenina
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Rosół zagotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Posiekany szczaw udusić w maśle, przyprawić. Dodać do rosołu. Kiełbasę pokroić w kostkę i również wrzucić do zupy, zaprawić śmietaną. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Pokrojone jajka ułożyć na talerzu, zalać zupą i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 23.02.2011 09:43
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak