Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka 7 szt
cebula 2 szt
mięso mielone 30 dag
masło 3 łyżki
tymianek 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka
śmietana 100 ml
żółtko jajek 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 0,5 (tarty)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka faszerowana

Kalarepki obrać, przekroić na połówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć drobno posiekaną cebulkę, dodać mięso i jeszcze przez chwile smażyć. W kalarepkach łyżką wydrążyć miąższ ze środka i włożyć go do smażącego się mięsa, wlać śmietanę, dodać żółtko, zieleninę i przyprawy, wymieszać. Kalarepki napełnić farszem, posypać żółtym serem, ułożyć na blaszce i piec przez 10 minut w temp 220 stopni. Podawać z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.07.2013 07:09
jeszcze takiej nie jadłam
romanrafal
romanrafal 30.09.2012 10:05
smaczna
Motorek 23.04.2012 21:29
extra
agnieszka137 22.01.2011 23:45
lubię kalarepki...
Iwona51
Iwona51 21.01.2011 16:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak