Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po seczuansku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka (podwójne) 0,5 kg
czosnek ząbki 3 szt
olej 3 lyzki
sos seczuanski 1/2 szkl
ryż 2 torebki
sól, pieprz 2 szczypty
cebula 2 szt
ketchup 0,5 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1 do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po seczuansku

cebule i czosnek kroimy w kostke.smazymy.
filety myjemy i kroimy w kostke.wrzucamy do cebuli i smazymy ok.10 minut do miekkosci.
z papryki,usuwamy nasiona,miazsz kroimy i dodajemydo miesa.doprawiamy sola,pieprzem i papryka.smazymy ok.5 minut.wlewamy ketchup i sos .
gotujemy ryz.na ryzu ukladamy kurczaka w sosie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 25.09.2011 14:09
fajne
Smakosz6 13.09.2010 20:51
muszę spróbować~!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak