Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory z bułką i masełkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
sól
cukier 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pory z bułką i masełkiem

Pory oczyścić, umyć bardzo dokładnie, pokroić w plastry. Zalać pory wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru. Ugotować do miękkości. Odcedzić. Wyłożyć na półmisek, posypać tartą bułką, zrumienioną na suchej patelni i polać stopionym masłem. Pory można też pokroić każdego wzdłuż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 31.10.2011 20:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak