Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki Andrzeja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
polewa czekoladowa 1 opak
margaryna 1 kost
śmietana kwaśna 1 szkl
mak suchy 1 łyżka
białko 1 szt
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki Andrzeja

Składniki ciasta posiekać, zagnieść ciasto wstawić do lodówki. Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanką i foremką do babeczek-pary krążków. Krążkami ze szklanki oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor. .. Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je. Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka, maczać je w białku, a koniuszki w maku, następnie upiec. Przygotować krem karpatkowy. Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką. Włożyć korzonek w dziurkę. Kapelusz grzyba polać polewą czekoladową. Krem i polewę przygotować według przepisu na opakowaniu.







Przepis mam z jakiegoś czasopisma, i dzielę się nim z wami.
Polecam wychodzą smaczne grzybki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 26.04.2011 19:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak