Krem z groszku

Krem z groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielonego groszku konserwowego

    0,5 kg
  • cebula

    1 duża
  • rosołu

    1 litr
  • masła

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • imbir starty

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować litr wody z kostką rosołową. Cebulę drobno posiekać. W dużym rondlu stopić masło. Dodać cebulę i imbir. Smażyć kilka minut, ciągle mieszając. Do rondla dodać rosół i groszek. Gotować tak długo, aż groszek będzie miękki. Wywar przetrzeć przez sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat