Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielonego groszku konserwowego 0,5 kg
cebula 1 duża
rosołu 1 litr
masła 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
imbir starty 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z groszku

Zagotować litr wody z kostką rosołową. Cebulę drobno posiekać. W dużym rondlu stopić masło. Dodać cebulę i imbir. Smażyć kilka minut, ciągle mieszając. Do rondla dodać rosół i groszek. Gotować tak długo, aż groszek będzie miękki. Wywar przetrzeć przez sito lub zmiksować. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak