Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa drobiowego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone wytrawne 2 szklanki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 3 łyżki
cebula 1 szt
marchew 1 szt
natka pietruszki 3 łyżki
Goździki całe Prymat 5 szt
pieprz ziarnisty 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa drobiowego

Cebulkę i natkę pietruszki bardzo drobno posiekać, marchew zetrzeć na tarce. Ziarna pieprzu i jałowca rozbić w moździerzu. Wino połączyć z olejem, octem winnym, posiekanymi warzywami i pozostałymi przyprawami, dokładnie wymieszać. Mięso drobiowe włożyć na kilka godzin do marynaty w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 20.01.2014 13:47
bardzo przydatny przepis :)
Goya 14.03.2012 15:31
super
olkaaa 22.01.2012 19:12
bardzo fajny pomysł
ElizaT 25.02.2011 22:29
robię podobną
Goya 03.02.2011 20:58
fajna
mehia 14.01.2011 14:39
niezła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak