Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 30 dkg
pieczarki 30 dkg
seler 1/2 sztuki
mrożony zielony groszek 20 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 puszka
olej 2 łyżki
koskta rosołowa 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-pieczarkowa

Pieczarki pokroić w plastry. Seler zetrzeć na tarce. Pieczarki i seler podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać litr wody i koncentrat pomidorowy, zagotować. Dodać kostkę rosołową, gotować 15 minut. Wsypać mrożony groszek. Cebulę posiekać i razem z jajem dodać do mięsa. Przyprawić, wymieszać. Uformować kulki i wkładać do wrzątku. Gotować 20 minut..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.11.2011 19:01
ciekawa ta zupka warta wypróbowania
Iwona51
Iwona51 23.03.2011 16:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak