Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułek na hamburgery lub kajze 10 szt
mięsa mielonego 0,5 kg
surówka
ketchup
jajko
sos do sałatek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Mięso mielone przyprawić (jeśli nie jest przyprawiane ),dodać 1 małe jajko i trochę bułki tartej−dobrze wymieszać. Formować małe kulki, a następnie zdusić je ręką na okrągłe ale płaskie kotlety.Opiec na patelni z obu stron. Bułki przeciąć na pół. Włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki aby podgrzać. Jeśli uda Wam się kupić świeżo upieczone−jeszcze ciepłe to nie trzeba grzać. Jedną połówkę bułki posmarować ketchupem,drugą sosem do sałatek lub majonezem.Na jedną połówkę nałożyć surówki z kapusty−przyrządzonej wg uznania−może być kupna następnie położyć kotleta i złożyć bułkę.Dodatków kłaść ile się chce. Hamburgery gotowe więc życzę SMACZNEGO.

Bardzo smaczne są również następnego dnia−po przygotowaniu zawinąć w folię aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.01.2014 15:33
Pyszniutkie bułeczki
Andzia1977
Andzia1977 24.06.2011 18:52
PYSZOTKA
Misiakova 21.03.2011 20:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak