Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
pieczarki 40 dag
cebula biała 1 szt,
margaryna do smażenia
sól
żółty ser 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z ciasta francuskiego

Pieczarki czyścimy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy margarynę na gorącą wrzucamy pieczarki i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy cebulę io smażymy tak długo aż cebulka się zeszkli (możemy od czasu do czasu podlac odrobiną wody). Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wycinamy 20 prostokątów o wymiarach 10 X 15 cm. Na każdy układamy plaster sera i masę pieczarkowa. Całośc zawijamy w rulon zawijając brzegi aby ser nie wyleciał. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. na górną półkę i pieczemy aż się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.06.2013 09:43
lubię taką przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak