Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 25 dag
żółtko jajek 8 szt
cukier 1,5 szklanki
mus jabłkowy 1 kg
skórka cytrynowa otarta 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka cytrynowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z jabłkami

Masło utrzeć na pulchna masę dodając stopniowo po 1 żółtku i cukier (łącznie 1 szklanka). Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i otartą skórkę cytrynową, wymieszać. Ciasto rozłożyć na przygotowaną blaszkę , ponakłuwać widelcem, i upiec na złoty kolor. Mus jabłkowy włożyć do rondla, dodać cukier, podsmażyć mieszając. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę w proszku, wymieszać. Tak przygotowane jabłka wyłożyć na upieczone ciasto, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.05.2012 07:50
muszę zrobić
Iwona51
Iwona51 28.09.2011 10:43
pycha
patusia 24.06.2011 23:54
pycha
Monika193
Monika193 18.01.2011 22:03
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak