Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podstawowy majonez

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 4 łyżeczki
oliwa 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: podstawowy majonez

W misce ubijać około 30 sekund żółtka, 2 łyżki soku z cytryny i musztardę.
Dolewać po 1 łyżce oliwy, cały czas miksując. W miarę jak majonez zacznie gęstnieć dolewać oliwę większymi porcjami. Po dolaniu całej ilości wlać pozostałe 2 łyżki soku z cytryny i wymieszać, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.01.2011 18:06
najlepszy majonez własnej roboty!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak