Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski drobiowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2
pieczarki 4-5
ser 4 plaster
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
masło 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski drobiowe z pieczarkami

Każdą pierś przeciąć wzdłuż, tak aby utworzyć dwa „kotlety”. Ubić piersi tłuczkiem przez woreczek, delikatnie, żeby nie powstały dziury. Natrzeć solą (i/lub ulubionymi przyprawami pasującymi do kurczaka) i odstawić, żeby się \"przeżarło\". W międzyczasie pieczarki obrać ze skórki, pociąć na drobne kawałeczki i udusić na maśle, dodając odrobinę soli i pieprzu. Plaster sera pokroić na mniejsze kwadraty. Na pierś kurczaka nałożyć tyle pieczarek, żeby nie wypadały po zawinięciu, na górę położyć plaster sera, zawinąć i zabezpieczyć wykałaczkami. Opiekać w prodiżu lub w piekarniku (w 180 stopniach) przez 25-30 minut. Zawijaski najlepiej pasują do pieczonych ziemniaków lub ryżu z warzywami z patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 09.01.2011 17:59
Też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak