Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 25 dag
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
seler 0,5 szt
pieczarki 15 dag
masło 2 łyżeczki
ziele angielskie 3 szr
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Cebulę, marchewkę i seler drobno pokroić i wrzucić do ok. 2 litrów wody, dodać posiekane pieczarki i ziele angielskie, gotować na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zasypać kaszą gryczaną i gotować do jej miękkości. Krupnik przyprawić, posypać posiekaną zieleniną, dodać masło i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 17.07.2012 22:24
ojj jak dawno nie robiłam krupniczku :)
choldek
choldek 18.04.2012 08:38
pyszny
Gosia32
Gosia32 26.08.2011 23:49
uwielbiam
Iwona51
Iwona51 20.01.2011 18:17
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak