Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina do ryżu lub kaszy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
dymki 4 szt
cukier 1 łyżka
imbir 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 2-3 łyżki
sos sojowy 5 łyżek
mąka kukurydziana 1-2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina do ryżu lub kaszy

Mięso pokroić w kostkę.
Dymkę pokroić , wymieszać z imbirem, cynamonem.
W naczynie( ja używam woka) rozgrzać 4 łyżki oleju i wsypać cukier, smażyć, aż zbrązowieje. Dodać dymkę i mięso, smażyć, aż mięso nabierze brązowej barwy, Wlać sos sojowy wymieszany z winem, zalać mięso wodą, tak, aby całe mięso było przykryte.
Dusić około 1,5 godziny. Zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Podawać do ryżu lub kaszy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak