Pomidorówka tatusia

Pomidorówka tatusia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa z kością

    25 dag
  • zimnej wody

    3 l
  • włoszczyzna

    1
  • koncentrat pomidorowy

    1
  • drobno posiekanego koperku

    1 łyżka
  • gęstej kwaśnej śmietany

    1 szklanka
  • cukru

    szczypta
  • soli i pieprzu

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować przez 30 minut. Włoszczyznę oczyścić i dodać do wywaru razem z koperkiem, solą i szczyptą pieprzu. Kiedy mięso i jarzyny będą miękkie, przecedzić wywar i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zupę gotować jeszcze 5 min. Zaprawić śmietaną i dodać łyżkę cukru.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

03.03.2011 14:54
pycha:))

diablica85

05.07.2010 14:06
Pycha

borys

03.06.2010 11:54
Nie tylko pewnie tatusia:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat