Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 80 dag
bulion wołowy 3 szklanki
cebula 1 szt
seler 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w galarecie

Mięso podgotować w bulionie, dodać pokrojoną cebulę, marchewkę, pietruszkę i seler, mięso ugotować do miękkości. Odcedzić 3 szklanki rosołu i po wystudzeniu dodać do niego żelatynę, a gdy napęcznieje podgrzać do wrzenia. Mięso przełożyć do naczynia i zalać galaretą, odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.11.2013 20:32
Ciekawy przepis.
Katarzyna59 02.08.2012 08:56
pyszna
edyta44 02.07.2012 11:01
pycha
Monika193
Monika193 09.01.2011 12:18
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak