Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z bakłażanów i mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
pomidory 2 szt
oliwa 5 łyżek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z bakłażanów i mięsa

Bakłażany pokroić wzdłuż w plastry o grubości około 1cm, oprószyć solą i na chwilkę odłożyć. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodać mielone mięso i wszystko razem przesmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, ułożyć warstwami:bakłażany, mięso, bakłażany. Na wierzchu przybrać plastrami pomidorów. Polać pozostałą oliwą i zapiec w piekarniku ok godziny. Podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.01.2014 09:51
smaczne danie
Halusia 29.04.2011 21:51
Pyszniutkie
Monika193
Monika193 10.01.2011 15:05
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak