Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsno-kaszane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasz jęczmienna 30 dkg
kurczak 1/2 kg
jajko 2 sztuki
śmietanan 1/2 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
liście kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsno-kaszane

Zmielone mięso wymieszać z jajkami oraz wypłukaną kaszę. Wyrobić masę. Doprawić. Uformować małe kulki. Liście kapusty sparzyć, wyciąć nerwy, zawinąć w nie kulki mięsno-kaszane. Włożyć je do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i zapiekać w piekarniku ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.07.2011 18:07
pycha
RenataZ-et 17.01.2011 16:01
Super smaczne!
amorzenek 09.01.2011 19:55
apetyczne
iwa643 09.01.2011 09:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak