Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny mus kasztanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany 1\\2 kg
kasztany w calości ok 17 szt
woda 1\\2 l
cukier 1\\2 kg
śmietana 30% 1 szkl
cukier 10 dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny mus kasztanowy

kasztany w całości bez skórki ugotować w pół litrze wody i 1/2 kg cukru
Należy ubić śmietanę na sztywno z cukrem.
Kolejno dodajemy ubitą śmietanę do puree kasztanowego ( nie na odwrót, zawsze dodajesz coś lekkiego do ciężkiego by nie stracić puszystości)
Następnie wkładamy do przeźroczystych
pucharków, posyp pokrojonymi w talarki ugotowanymi w cukrze kasztanami
Na koniec wkładamy mus do lodówki
na min godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 09.01.2011 10:02
ciekawe, fajnie musi smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak