Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z kaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1
szynka wieprzowa 30 dkg
ligawa wołowa 30 dkg
jaja 2
bułka 1
pieczarki 10 dkg
masło 2 łyżki
cebula 1
ziele angielskie 5 ziaren
pieprz ziarnisty 5 ziaren
majeranek 2 łyżki
sól i pieprz 1
włoszczyzna mrożona 1 opakowanie
bulion 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
słonina 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z kaczki

Wołowine i wieprzowine wraz z bułką mielimy w maszynce około 3 razy, dodajemy do tego pokrojone w kostkę i usmażone pieczarki, jaja, i przyprawy, całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Z kaczki wyjmujemy kości, całą delikatnie rozpłaszczamy, nacieramy solą i pieprzem. Nadziewamy farszem, zwijamy ( można dodatkowo związać ją sznurkiem). Wkładamy go rondla, zalewamy bilionem i dodajemy włoszczyznę, gotujemy 1,5 godziny.
Po ugotowaniu rolade przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w temp 180 c około 40 minut, podlewając od czasu do czasu sosem z gotowania tak aby nie wyschła.
Idealna jako danie, lub wędlina podana na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.02.2012 09:28
mniam
Amira 12.02.2011 01:42
uwielbiam mięsko z kaczki :)
iwona332 11.02.2011 12:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak