Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 15 szt
cebula 2 szt
boczek wędzony 30 dag
czosnek ząbki 3 szt
masło 4 łyżki
pomidory 3 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki zetrzeć na jarzynowej tarce. Boczek pokroić w plastry i wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem poddusić na patelni. Dodać ziemniaki, pokrojone w kostkę pomidory, pietruszkę, przyprawy i wszystko razem wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą, włożyć mieszankę ziemniaczaną, dobrze przycisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni na 25-30 minut. Podawać z sosem i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.07.2012 10:28
Pycha
manaika 09.04.2012 17:03
ciekawie sięzapowiada
Monika193
Monika193 17.01.2011 11:52
aż chce się jeść :)
Iwona51
Iwona51 12.01.2011 13:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak