Kapuśniak biały

Kapuśniak biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywaru z mięsa i warzyw

    1,5 litra
  • kapusty

    0,5 kg
  • boczku

    10 dag
  • pieczarek

    8
  • cebule

    2
  • mąki

    2 łyżki
  • masła

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1
  • majeranku

    szczypta
  • przyprawy do zup

    szczypta
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste drobno posiekać. W duzym garnku zalać kapustę wodą i dodać masło. Dusić do miękkości. Boczek pokroić i częściowo stopić na patelni. Pieczarki i cebulę drobno pokroić, dodać do boczku i usmażyć. Połączyć z mąką i lekko zrumienić. Wymieszać z wywarem i kapustą. Gotować, doprowadzając do wrzenia.Doprawić przyprawami do smaku i chwilę podgotować.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

29.05.2011 22:46
apetyczne

Monika192

03.03.2011 14:53
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat