Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 5 szt
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
pomidor 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane

Do miski włożyć ser i masło, dodać śmietanę i utrzeć. Cebulkę drobno posiekać razem ze szczypiorem, pomidora pokroić w drobną kostkę. Cebule i pomidor dodać do twarożku, wsypać mieloną paprykę, przyprawić do smaku sola i pieprzem, wymieszać. Ogórki przekroić w poprzek na połówki, łyżeczką wydrążyć nasiona. Napełnić je nadzieniem z twarożku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.01.2014 21:28
Fajny pomysł.
olkaaa 07.06.2013 07:29
fajna propozycja
Ela15 13.05.2012 16:24
fajne połączenie, smaczne i proste
Gosia32
Gosia32 21.07.2011 16:42
mniam
Iwona51
Iwona51 09.01.2011 00:42
super
Katarzyna158 09.01.2011 00:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak