Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowy bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
wieprzowina 1/2 kg
wołowina 30 dkg
okrawki szynek 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
śliwki suszone 10 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
pieprz 4 ziarna
ziele angielskie 4 ziarna
cebula 2 sztuki
smalec 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
wino czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowy bigos

Kapustę kiszoną kroimy i zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy, gotujemy . Osobno gotujemy prawdziwki. Kapelusze kroimy w paski i wraz z wywarem dolewamy do gotującej się kapusty. Mięsa kroimy w kostkę i podsmażamy. Podlewamy winem i kilka minut dusimy. Osobno podsmażamy kiełbasę i szynkę oraz posiekaną cebulę. Wszystko dodajemy do kapusty. Gotujemy jeszcze godzinę. Przyprawiamy, dorzucamy śliwki pokrojone w paseczki oraz resztę wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.12.2011 10:23
pycha
RenataZ-et 15.01.2011 12:26
Z tylu składników na pewno wychodzi super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak