Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik bogaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 litr
botwinki z buraczkami 1 pęczek
rzodkiewek 5
jajko 3
koperku szczypta
szczypiorku szczypta
cukru 1 łyżka
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik bogaty

Drobno posiekać botwinki i buraczki. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać cukier i szczuptę soli. Gotować przez 15-20 min, dopóki buraczki nie zmiękną. Następnie odstawić do schłodzenia. Jajka ugotować na twardo. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórki i rzodkiewkę. Połączyć i wymieszać zsiadłe mleko z warzywami z botnikiem, ogórkami i rzodkiewką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Przed podaniem dodać pokrojone na ćwiartki jajka.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak