Chłodnik bogaty

Chłodnik bogaty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłego mleka

    1 litr
  • botwinki z buraczkami

    1 pęczek
  • rzodkiewek

    5
  • jajka

    3
  • koperku

    szczypta
  • szczypiorku

    szczypta
  • cukru

    1 łyżka
  • soli i pieprzu

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno posiekać botwinki i buraczki. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać cukier i szczuptę soli. Gotować przez 15-20 min, dopóki buraczki nie zmiękną. Następnie odstawić do schłodzenia. Jajka ugotować na twardo. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórki i rzodkiewkę. Połączyć i wymieszać zsiadłe mleko z warzywami z botnikiem, ogórkami i rzodkiewką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Przed podaniem dodać pokrojone na ćwiartki jajka.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat