Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 125 ml
cebula 1 sztuka
JAKO 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
zielenina
filet z dorsza 80 dkg
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z ryby

Bułke namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę pokroić w talarki. Zeszklić na tłuszczu. Rybę i cebulę zmielić. Dodać jajko, bułkę , przyprawy i wyrobić pulchną masę. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Udekorować zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 05.10.2011 09:21
smaczne
IlonaAlbertos 26.04.2011 00:44
Fajny pomysł na kotlety.
RenataZ-et 17.01.2011 16:02
Bardzo lubię takie kotleciki z ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak