Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z banana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 1000 ml
troskawki mrozone 300 g
cukier 6 lyzek
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: deser z banana

Zelatyne namoczyc w kilku lyzkach wody i odstawic. Banany pokroic na plasterki i zmiksowac z 1,5 lyzki cukru, polowa cukru waniliowego i 250 ml. kefiru. Zelatyne podgrzac. Do miseczki dac kilka lyzek bananowej masy i polowe rozpuszczonej zelatyny, dobrze wymieszac i przelac do reszty masy bananowej mieszajac. Calosc przelac do pucharkow (mnie wyszly 4 porcje). Odstawic do stezenia do lodowki. Rozmrozone lub swieze truskawki zmiksowac z cukrem, cukrem waniliowym i pozostalym kefirem. Odlac kilka lyzek masy truskawkowej do miseczki i dodac do niej pozostala rozpuszczona zelatyne, wymieszac. Calosc dodac do reszty masy truskawkowej i przelac do pucharkow na stezala mase bananowa. Odstawic do lodowki.mniam!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak