Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kluseczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
pieprz czarny
koper 1 pęczek
śmietana 100 ml
NA KLUSECZKI
jajko 2 sztuki
woda 1 łyżka
sól szczypta
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kluseczkami

Żelerka zalać 2 litrami wody. Dodać włoszczyznę, cebulę oraz przyprawy. Gotować 20 minut. Doda koperek, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Powoli zagotować
Kluski: roztrzepać jajka z wodą i solą, dodać mąkę. Ciasto lać na wrzącą zupę, gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 09.01.2011 10:18
bardzo apetyczna musi być taka zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak