Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks orzechowy na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 3 szklanki
cukier 2 szklanki
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy
orzechy włoskie 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Keks orzechowy na zimno

Ubić pianę z białek, dodać cukier waniliowy, zwykły cukier, ucierając pianę. Następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jednocześnie wlewać stopione masło, cały czas ucierając. Dodać orzechy, wymieszać, włożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką, wstawić do średnio nagrzanego piekarniku i piec na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.01.2012 08:48
lubię taki
RenataZ-et 09.01.2011 10:58
Pyszny keks, choć ja wolę więcej bakalii w środku... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak