Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORSZCZUK W WARZYWACH

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk - filet 1/2 kg.
por 250 g.
pomidory 0,2 kg.
śmietana 18-procentowa 1/2 szkl.
sok z cytryny 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MORSZCZUK W WARZYWACH

Pomidory odparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kawałki. Pora pokroić w krążki. Rybę pokroić w kawałki, posolić i obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanym oleju. Rybę zdjąć z ognia, dolać oleju, poddusić pora, po chwili jak będzie miękki dodać pomidory i dusić razem kilka minut. Do warzyw dodać śmietany, sok z cytryny, przyprawy, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rybę i dusić wszystko razem ok. 5 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcella 09.04.2011 10:34
Uwielbiam morszczuka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak