Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana cukinia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
mleko 1,5 szklanki
bułka 2 szt
jajko 2 szt
szczypiorek usiekany 1 łyżka
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
drożdże 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana cukinia

Cukinię przekroić na połówkę i wybrać z nich środki. Bułki namoczyć w połowie mleka i utrzeć z masłem, żółtkiem, drożdżami i szczypiorkiem, dodać żółty ser, wymieszać. Farszem wypełnić cukinię. Pozostałe mleko połączyć z żółtkiem, mąką i pianą ubitą z białek, wymieszać i zalać faszerowane cukinie. Piec w piekarniku w 190 stopniach ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.10.2013 07:59
uwielbiam cukinię
Katarzyna59 05.12.2012 12:03
super pyszna
Motorek 11.07.2012 12:40
fajna
mehia 30.03.2011 19:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak