Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kalafiorem i brokułami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dag
kalafior 30 dag
brokuł 30 dag
makaron wstążki 30 dag
czosnek ząbki 2 szt
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
olej 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 1 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kalafiorem i brokułami

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie podsmażyć krótko na maśle, dodać ubite jajka i smażyć jeszcze ok. 2 minuty. Makaron przełożyć na półmisek. Na rozgrzanym oleju podsmażyć rozmiażdżony czosnek, dodać pokrojone w cienkie plastry mięso, podzielony na różyczki kalafior i brokuły, sos sojowy i mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z wodą. Potrawę smażyć co chwilę mieszając ok. 15 minut. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Wołowinę z warzywami ułożyć na makaronie, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 05.01.2012 20:19
super
ElizaT 17.01.2011 00:28
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak