Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet szampański

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaków 1kg
metka 450g
ząbek czosnku 1 posiekany
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
papryka 1 łyżeczka
szampan 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet szampański

Piekarnik podgrzewamy do 190 stopni. Wszystkie mięsa zemleć drobno w malakserze, dodajemy czosnek i przyprawy, a następnie jaja i szampan. Lekko smarujemy tłuszczem foremkę o wym. 22x12 cm i napełnić ją farszem. Pieczemy w piekarniku przez dwie godziny. Wyjmujemy, ostudzamy i wkładamy do piekarnika. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak